Vinderen af Climate Award er fundet
 

Sammen med Dansk Erhverv afholdte vi Climate Award der sætter fokus på branchens store klimaindsats og inviterer alle danske hoteller til at hjælpe med at kåre de mest i klimavenlige hoteller og konferencecentre baseret på fakta.
 
Af de deltagende hoteller blev vinderen fundet ud fra Klimascoren, der gør det muligt at hylde alle deltagere som vindere og kaste lys på alle de hoteller og konferencesteder der gør en konkret indsats for klimaet.
 
DBTA samarbejdspartnere

Climate award 2022 vinderen

Vinder Aarhus Comwell

Comwell Aarhus

10

Climate Score
Fantastic

I Climate award 2022 er Comwell Aarhus kåret til vinder ud af de deltagende hoteller.

Comwell Aarhus udmærker sig ved at have et minimalt klimaaftryk på alle områder lige fra transport over energiforbrug til mad og drikke.

Særligt på transport skiller hotellet sig ud, da det har fået sat utroligt mange ladestandere op. Dette driver en adfærd, hvor flere gæster med elbiler benytter hotellet. På energisiden har hotellet omlagt store dele af energiforsyningen til klimavenlige energikilder, og man har blandt andet opsat solpaneller på facaden.

Scandic Kødbyen - København

Scandic Kødbyen

Vinder København

9.9

Climate Score
Fantastic

Scandic Kødbyen er igen i år vinder i København.

​Hotellet udmærker sig ved at have et lavt klimaaftryk på energi, som er drevet af energioptimal drift af bygningen, fjernkøling fra havvandet og solceller på taget.​

Sammenlignet med sidste års resultater har hotellet opnået en lille reduktion i udledning på næsten alle parametre, som viser, at der kontinuerligt er blevet arbejdet med klimavenlig drift​.

Vinder Aarhus Comwell

Comwell Aarhus

Vinder Århus

10

Climate Score
Fantastic

Comwell Aarhus udmærker sig ved at have et minimalt klimaaftryk på alle områder lige fra transport over energiforbrug til mad og drikke.

Særligt på transport skiller hotellet sig ud, da det har fået sat utroligt mange ladestandere op. Dette driver en adfærd, hvor flere gæster med elbiler benytter hotellet. På energisiden har hotellet omlagt store dele af energiforsyningen til klimavenlige energikilder, og man har blandt andet opsat solpaneller på facaden.

Scandic Roskilde Park - Sjælland & Øer

Scandic Roskilde Park

Vinder sjælland & øer

9.7

Climate Score
Fantastic

Scandic Roskilde Park vinder igen i år på Sjælland & øer.

Hotellet udmærker sig ved at have et lavt klimaaftryk fra vaskeri. Derudover er det tydeligt, at hotellet arbejder holistisk med klima, og at de har indarbejdet initiativer i alle dele af hoteldriften, så som at have en ambitiøs køkkenchef, der sætter fokus at udnytte hele råvaren for at minimere madindkøb og madaffald.​ 

Comwell Middelfart - Fyn & Øer

Comwell Middelfart

Vinder Fyn & øer

9.3

Climate Score
Fantastic

Comwell Middelfart er igen i år vinder på Fyn og øerne.

Hotellet udmærker sig ved at have et lavt klimaaftryk fra mad og drikke, som er resultatet af en målrettet indsats og en ambitiøs køkkenchef, som er hardcore til at udnytte hele råvaren, samtidig med at kokken anretter maden direkte til hver gæst. Hotellet har siden sidste år også opnået at sænke mængden af vaskeri samt reduceret udledningen af el, vand og varme.

Scandic Aalborg City - Nordjylland

Scandic Aalborg City

Vinder Nordjylland

9.4

Climate Score
Really good

Scandic Aalborg City udmærker sig ved at have et lavt klimaaftryk særligt på energi, hvor hotellet er i den absolutte øverste klasse. Dette skyldes en effektivisering, der ses som en klar forbedring i data, når man sammenligner hotellets resultater for denne kategori i år med 2021.​

Derudover er Scandic Aalborg City et af de hoteller, der ved at have ladestandere på hotellet muliggør, at gæsterne ankommer i elbiler

Scandic Regina - Midt- & Sønderjylland

Scandic Regina

Vinder Midt- og Sønderjylland

9.7

Climate Score
Fantastic

Scandic Regina udmærker sig ved at have arbejdet holistisk med klima og har indarbejdet initiativer i alle dele af hoteldriften. Derfor ser man også en betydelig fremgang fra sidste år særligt på mad og vaskeri.

Hotellet demonstrerer hermed netop den udvikling, som andre hoteller i landet kan tage ved lære af, med at der altid er mulighed for forbedringer.”​

Scandic Jacob Gade - Trekantsområdet

Scandic Jacob Gade

Vinder trekantområdet

9.5

Climate Score
Fantastic

Scandic Jacob gade udmærker sig ved at have et klart holistisk perspektiv på bæredygtige tiltag, hvilket betyder, at hotellet ligger højt på alle målbare parameter for klima.

Dette ses bland andet i data for vaskeri, hvor hotellet udskiller sig markant fra konkurrenterne. Klimaaftrykket fra mad og drikke har sammen med affald også en lav udledning. Det er resultatet af mange års indsats for at reducere madspildet blandt andet ved at udnytte hele råvaren”

Best newcomer Clarion

Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport

Best Newcomer

9.4

Climate Score
Fantastic

Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport er tydeligt et hotel der arbejder holistisk med klima, og at de har indarbejdet initiativer i alle dele af hoteldriften.

Det kommer blandt andet fra at de har en ambitiøs køkkenchef, der sætter fokus på at minimere madindkøb og madaffald.​ Dertil har gæsterne god mulighed for at ankomme med tog fra stationen, som har reduceret klimaaftrykket fra transporten.”​

Sådan fandt vi vinderne

I et samarbejde mellem Dansk Erhverv, DBTA og Klimascore blev alle hoteller i Danmark inviteret til at deltage i konkurrencen.

I år deltog 42 hoteller. De  42 hoteller udgjorde sammenlagt  24% af de samlede antal overnatninger i Danmark i 2022 jvf. Danmarks statistik. Flere af hotellerne er udvalgt som repræsentant fra egen hotelkæde, fordi det er vurderet til at være det mest klimavenlig hotel i kæden. Tæller vi hotelkæderne med så repræsenterede Climate Award cirka 40% af overnatningerne i Danmark.

Som et ekstra valideringstjek sammenlignes alle Award resultater med CO2 resultater opgjort på samme vis udenfor for Award konteksten. I alt udgør sammenligningsdatagrundlage i alt 200 hoteller i Danmark. Sammenligningerne bruges til at bekræfte at vinderne har det laveste CO2 udledning i deres vinderkategori.

For at sikre at det enkelte hotels klimaindsatser vurderes objektivt, benyttes Klimascore, som er en faktabaseret opgørelse af hotels CO2 udledning.

Det særlige ved Klimascore er, at den er baseret på data fra det enkelte hotel der dækker alle de områder der er forbundet med CO2 udledning fra opholdet. For at kunne sammenligne hoteller af forskellige størrelse tages der højde for, hvor mange gæster hotellerne servicerer hvert år Læs mere om klimascore på FAQ | Klimascore.com  

Klimascoren rangerer hotellerne på  en skala fra 1-10, gør det nemt for rejsende at vælge det mest klimavenlig hotel. De skal blot vælge det hotel med den højeste klimascore. Blandt alle hotellerne er der kåret Danmarks mest klimavenlige hotel og det mest klimavenlige hotel i 9 af landets regioner.

Det er dommerpanelet, som består af en bred gruppe af førende klimaeksperter, fagfolk fra store og små hoteller, søgemaskiner, virksomheder og organisationer der i fælleskab vælger vinderne. Panelet har forinden afgørelsen besluttet rammerne for prisen. 

få opdateret din klimascore allerede i dag

Klimascore & momondo Climate Award er et skridt på vejen til at skabe fokus og udvikle de klimavenlige hoteller i Danmark. 

Are you looking for recommendations and guidance to become a more sustainable business? Klimascore.com is offering tools for you to start your climate-friendly journey by streamlining your climate actions. Our products are tailored to your needs

Best performer

- Know your potential and realize it

Get your Climate Score calculated in detail down to subcategories. E.g. the food category is specified into subgroups such as meat and vegetables.

Identify your potential on climate and cost improvements as well as practical recommendations that you
and your employees can apply in everyday life. 

Once a year you receive: 

  • Accurate CO2 calculation where you avoid uncertainty surcharges
  • Assessment of the climate impact of the hotel's existing improvements
  • Practical insight into your sustainability work
  • Improvement analysis on all categories
  • Detailed climate report and practical recommondations
  • Presentation to the management and a diploma

Climate Score

- Improve your climate score

Clarify the hotels climate score based on a extended collection of data, receive recommendations for emission and costs savings

All you have to do is fill out the data sheet and documentation

Once a year you receive:

  • Improved hotel Climate Score based on own data
  • Overall recommendations for savings on emissions and DKK
  • Mini report

landkortet over De mest
klimavenlige hoteller i Danmark

Få din klimascore beregnet og kom med på landkortet over Danmarks mest klimavenlige hoteller 

Contact

René Jacobsen  + 45 60 51 51 30

Jens Sørensen  + 45 26 39 39 48